Klímastratégia

Zöld növényekből készült szív

Tisztelt Érdiek, Kedves Barátaink!

Megszületett városunk első klímavédelmi stratégiája, amit  nagy örömmel szeretnék átnyújtani Önöknek. Érd város első ilyen dokumentumát úgy alkottuk meg, hogy az messzemenően figyelembe vegye szomszédaink érdekeit és igényeit, illeszkedjen a 2020. évi XLIV. klímavédelmi törvényhez, a Nemzeti Energia-és Klímatervhez, a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlése által elfogadott Pest Megyei Klímavédelmi Stratégiához, valamint a Második Nemzeti Éghajlat-változási Stratégia (NÉS-2) és az annak rendelkezéseit konkrét formába öltő Első Éghajlat-változási Cselekvési Tervhez (I. ÉCST).

Nagy örömünkre szolgált, hogy az Információs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya a mellékelt véleményében szakmailag pontos és hiteles stratégiának minősíti városunk első ilyen dokumentumát, 

„…amely reális célokat tűz ki, melyek a helyi pozitív hatásokon túlmenően hozzájárulnak a nemzeti klímavédelmi célokhoz is.”

Megtiszteltetésnek vesszük, ha további javaslataikkal, meglátásaikkal Önök is véleményezik és színesítik ezt a számunkra és reményeim szerint sokunk számára fontos dokumentumot, amit 2021. november 25-én megtartott közgyűlésünkön ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag fogadtunk el.

Őszintén remélem, hogy ezt a számunkra fontos első lépést a tudatosabb és fenntarthatóbb település  kialakítása céljából még sok hasonló fogja követni itthon és a világban egyaránt.

Üdvözlettel:

Dr. Csőzik László

polgármester

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata

Klímastratégia dokumentum